Korsika er nærmere enn du tror! Reisemulighetene er mange, både med fly og bilferje.

Med fly

Korsika har hele fire flyplasser. Den nærmeste heter Bastia Poretta (flyplasskode BIA), ligger ca 40 minutters kjøring fra Alistro, og er det klare førstevalget. Alternativt er det mulig å fly til Calvi, men derfra må det påregnes minst to timers kjøring. Flyplassene Figari og Ajaccio ligger for langt unna til å kunne anbefales, selv om avstandene i luftlinje ser små ut.

Dersom dere velger å fly via Paris, vær oppmerksomme på at de to flyplassene Charles de Gaulle og Orly ligger på hver sin side av byen. Det må beregnes minst tre timers reisetid mellom dem, og bagasje må sjekkes ut, transporteres av dere selv og sjekkes inn igjen. Unngå så langt det er mulig å måtte bytte flyplass i Paris.

Sjekk flyruter og priser her:

 

Med bilferje

Det er helt nødvendig å disponere bil under oppholdet (offentlig kommunikasjon er så godt som ikke-eksisterende), og dersom dere ønsker å reise med egen bil er bilferjetilbudet godt. SNCM har en hensiktsmessig rute fra Marseille til Bastia som vi har brukt mye selv; ferja legger fra kai i Marseille om ettermiddagen og er framme i Bastia tidlig neste morgen. Nettsidene til SNCM er bare tilgjengelige på fransk, men vi bistår gjerne med bestillingen om nødvendig. Corsica Ferries har ruter til Bastia og andre havner på Korsika fra flere byer i Sør-Frankrike og Italia.

Leiebil

Leiebil bør absolutt bestilles på forhånd, spesielt i høysesongen juni-august. Vi anbefaler å bestille via Holidayautos.no. Holidayautos er verdens største leiebilformidler, og bestillingen gjøres raskt og enkelt på en norskspråklig nettside. Husk å velge Poretta Airport i rubrikken “Kontor” slik at dere kan ta bilen ut på flyplassen og slipper å dra inn til selve byen.

Alternativt kan dere ta direkte kontakt med et av de store leiebilfirmaene, som alle har egen skranke på Bastia flyplass med engelskspråklig bemanning. Telefonnumrene nedenfor er direkte til Bastia flyplass.

ADA: +33 4 95 54 55 44

AVIS: +33 4 95 54 55 46

BUDGET: +33 4 95 30 05 05

CITER:  +33 4 95 36 07 85 (ofte prisvinneren)

EUROPCAR: +33 4 95 30 09 50 (har noen større biler og minibusser, men disse må bestilles i god tid i forveien)

HERTZ:  +33 4 95 30 05 00