I feriehuset vil dere finne en rekke reiseguider, turguider og kart som dere naturligvis fritt kan benytte under oppholdet. Men mye av gleden ved en vellykket feriereise ligger jo også i forventningene og forberedelsene! Her finner dere et utvalg av bøker og andre ressurser vi tror dere kan ha nytte og glede av under planleggingen av ferien på Korsika (flere kommer!). Alle kan enkelt og trygt bestilles fra Amazon i England. God fornøyelse!

Generelle guidebøker

Top 10 er den ideelle guideboka dersom du vil skaffe deg en rask oversikt over det beste Korsika har å by på, uten å gå i for mye detaljer. Boka har topp 10-lister for det meste, fra pittoreske landsbyer til aktiviteter for barn – til og med 10 ting du bør unngå! Den er lett å ta med seg og har korte, men gode beskrivelser og anbefalinger. Top 10 ble sist oppdatert i 2012.

Begge de to “store” guidebok-forlagene Lonely Planet og Rough Guide har utgitt Korsika-guider, men ingen av dem imponerer og de har heller ikke blitt oppdatert på flere år. Vi anbefaler heller DK Eyewitness Travel Guide Corsica, som er fra samme forlag som Top 10, men har fyldigere bakgrunnsinformasjon og går mer i dybden. Boka dekker alle de viktiste severdighetene med kart, bilder og illustrasjoner. I likhet med Top 10 er siste utgave fra 2012.Veikart

Dette veikartet kom ut i 2012 og er altså helt oppdatert. Det har gode avstandsindikatorer og er fint å bruke til ruteplanlegging. Kartet kommer med et sett klistremerker som kan brukes til å merke veier eller steder man vil huske til en senere anledning. Det egner seg godt for bilturisme, med godt merkede severdigheter og veistrekninger av særlig interesse. Det inneholder også gatekart for de største byene.
Fotturer

Korsika har noen av de vakreste og mest varierte landskapene i hele middelhavsområdet, og øya er et paradis for vandrere i alle aldre og på alle nivåer. Bare de mest fjellvante bør begi seg ut på den berømte G20-ruten som krysser Korsika på langs og tar minst et par uker, men det er også rikelige muligheter til dagsturer på merkede stier. Landscapes of Corsica er en av de beste og nyeste guidebøkene på området, og mange av de foreslåtte utfluktene ligger i rimelig avstand fra huset vårt.Bordets gleder

Hvorfor ikke tyvstarte reisen hjemme på kjøkkenet, eller gjenoppfriske minnene ved grytene når ferien er over? Korsikansk matlaging har røtter i to av verdens fremste mattradisjoner, det franske og det italienske kjøkken. Maten er sesongpreget og har fokus på førsteklasses råvarer, som det i de fleste tilfeller er lett å få tak i også hjemme. Recipes from Corsica har et utmerket utvalg oppskrifter på tradisjonelle korsikanske retter, riktignok med britiske mål, men noenlunde erfarne kokker vil ikke finne dem for vanskelige å følge. Anbefales!


Musikalske stemninger

Korsikas tradisjoner for polyfonisk (flerstemmig) mannssang strekker seg helt tilbake til 1100-tallet. Polyfonisk sang har ikke én melodistemme som akkompagneres av akkordstemmer; alle stemmene er egne melodistemmer. Resultatet er en særpreget, poetisk og stemningsfull musikk med sakralt preg, som vanligvis synges uten akkompagnement (a capella). Mange nye lyttere blir umiddelbart fascinert, men korsikansk polyfonisk musikk er ikke akkurat “easy listening”. På Amazon.co.uk kan du lytte til utdrag fra denne CDen før du bestemmer deg for om det er noe for deg.